Следвайте Гласове в ТелеграмИзразявам своята благодарност и подкрепа към Негово светейшество

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзразявам своята благодарност и подкрепа към Негово светейшество
Коментари Харесай

Делян Пеевски благодари на патриарх Неофит, че отваря Руската църква

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Изразявам своята признателност и поддръжка към Негово светейшество българския Патриарх Неофит, за това че с мъдрото си решение върна миряните в Руската черква и смъкна катинарите, които я държаха под ключ последните дни. Това обръщение изпрати националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

По-рано той удостовери поддръжката и готовността страната да обезпечи активността на храма “Св. Николай Мирликийски ” и настоя храмът да отвори още веднъж вратите си за вярващите. Това се оповестява на уеб страницата на Движение за права и свободи. 

Българският патриарх Неофит назначи свещеници от София, които ще поемат обгрижването на Руската черква в София и ще правят свещенодействие в храма. Това се споделя в известие до медиите от Светия Синод.

Софийската Света митрополия подсигурява, че никаква част от имуществото на църквата няма да бъде погубена или повредена. Както и до момента вярващите ще могат да се поклонят пред мощите на Свети Серафим Софийски и да измолват неговата плодородна помощ и поддръжка.

Действието на Негово Светейшество е подбудено от грижа за вярващите, опазване на положителния ред в църквата и следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект. С него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони.

Руската черква „ Свети Николай Мирликийски Чудотворец “ в София затваря вратите си. Това оповестиха по- рано от Външното министерство на Русия по отношение на експулсирането от България на архимандрит Васиан и още двама чиновници.

На 21 септември свещениците от съветската църковна задача в София бяха извикани в имиграционната работа на България. Връчена им е молба да изоставен страната ни до 24 часа, защото съставляват опасност за националната сигурност. Става дума за игумена на задачата на Руската православна черква в София архимандрит Васиан, секретаря на задачата протойерей Евгений и чиновник на храма.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР